Mest Intelligenta Reptil

Den jätte sköldpaddan, som det finns många varianter, är verkligen fascinerande varelser. De väger ca 700 lbs och kan leva över 100 år, vilket gör dem till den längsta levande reptiler.

De har sitt ursprung i Galapagosöarna och runt västra Indiska Oceanen.

En ny studie kom ut 2019, som visade hur dessa sköldpaddor kan utbildas och resultaten var ganska imponerande Här på snorbilligt kan du köpa reptiltillbehör.

Studien genomfördes på två olika platser, vid Hebreiska Universitetet i Jerusalem och Schonbrunn Zoo i Wien. Den enda skillnaden mellan de två var att vid en utbildades de i grupper och den andra individuellt.

Två typer av sköldpaddor (Galapagos och Aldabra) lärdes att bita på en boll av en viss färg: blå, grön eller gul.

När de kom tillbaka till aktiviteten tre månader senare kunde de fortfarande komma ihåg det och slutföra det.

Det upprepades en imponerande nio år senare och sköldpaddorna återigen ihåg och lite lämplig boll!

De sköldpaddor som lärdes i grupper lärde sig faktiskt snabbare än de som lärdes individuellt och visar hur de lär sig genom observation.

Denna studie visar att sköldpaddor kan skilja mellan färger, lära sig genom operant conditioning och hålla en upplevelse i sina minnen i flera år.

Helt annorlunda än en studie som gjordes på 1700-talet där en Aldabra sköldpaddas hjärna helt avlägsnades och sköldpaddan bodde i sex månader och lämnade forskare för att anta att sköldpaddor hade begränsad kognitiv funktion.