Lustgas lindrar svår depression snabbt

Lustgas

En enda session av inandning med lustlustgaslustgas, i en koncentration av 25%, kan snabbt lindra symtomen på behandlingsresistent depression.

Se här också: köp billig lustgas i Stockholm med expressleverans

Och effekterna varar mycket längre än väntat, med vissa deltagare upplever förbättringar i mer än två veckor.

Se här också: köp billigast lustgas i Stockholm expressleverans

Allmänt känd som” lustiga lustgas”, lustlustgas används ofta som ett bedövningsmedel som ger kortvarig smärtlindring inom tandvård och kirurgi.

Dessa nya resultat förstärker bevis för att icke-traditionella behandlingar kan vara ett lönsamt alternativ för patienter vars depression inte svarar på antidepressiva läkemedel.

Se här också: köp billig lustgas i Stockholm expressleverans

Och det kan också ge ett behandlingsalternativ för snabb effektivitet, för nödsituationer, när patienter går i kris.

Se här också: köp lustgas tub i Stockholm expressleverans

Ketamin och depression

I en tidigare studie testade forskare effekterna av en timmes inhalationssession med 50% lustlustgaslustgas hos 20 patienter, vilket genererade snabba förbättringar i patientens depressiva symtom som varade minst 24 timmar jämfört med placebo.

Se här också: köp lustgas billigt i Stockholm expressleverans

Flera patienter upplevde emellertid negativa biverkningar, inklusive illamående, kräkningar och huvudvärk skriver Skolparty.se.

“Vi undrade om vår tidigare koncentration på 50% hade varit för hög. Kanske genom att minska dosen kunde vi hitta “Goldilocks point” som skulle maximera den kliniska nyttan och minimera de negativa biverkningarna”, säger Professor Peter Nagele vid University of Chicago (USA).

Se här också: köp från lustgas butiken i Stockholm expressleverans

Men forskarna berikade sin nya uppsättning experiment genom att inkludera forskningsobservationer om ketamin och depression.

“Liksom lustlustgas är ketamin ett bedövningsmedel och det har varit lovande arbete med ketamin i en subanestetisk dos för att behandla depression”, tillade professor Nagele.

Se här också: köp lustgas med hemleverans i Stockholm

Lustlustgas mot depression

Teamet upprepade sedan med 20 patienter ett protokoll som liknar ketaminstudien, den här gången lägger till en ytterligare inhalationssession med 25% lustlustgas.

De fann att även med endast hälften av koncentrationen av lustlustgas var behandlingen nästan lika effektiv som de 50% som tidigare applicerades, men den här gången med bara en fjärdedel av de negativa biverkningarna.

Se här också: köp lustgastuber billigt i Stockholm med expressleverans

Dessutom undersökte forskarna patienternas kliniska depressionspoäng efter behandling under en längre period: medan den tidigare studien endast utvärderade depressionssymptom upp till 24 timmar efter applicering av alternativ behandling, genomförde den nya studien ytterligare bedömningar under två veckor.

Överraskande, efter endast en enda administrering, förbättringen av vissa patienter i symptom på depression varade hela utvärderingsperioden.

Se här också: köp lustgas med hemleverans i Stockholm med expressleverans

“Minskningen av biverkningar var oväntad och ganska drastisk, men ännu mer spännande, effekterna efter en enda administrering varade två hela veckor”, sa Nagele. “Detta har aldrig visats tidigare. Det är en väldigt cool upptäckt.”

Se här också: köp lustgas i Stockholm med expressleverans

Även om det fortfarande är en utmaning att få icke-traditionella behandlingar för depression som accepteras i det vetenskapliga och medicinska samfundets mainstream, hoppas forskarna att dessa resultat, liksom andra liknande studier, kommer att öppna läkarnas sinnen motvilliga om de unika egenskaperna hos dessa högeffektiva alternativa terapier.