Elektroniska cigaretter bildar giftiga produkter

Den elektroniska cigaretten som också kallas för ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig. För ett år sedan, i hjärtat av en rapport om tobakskontroll, kallade Världshälsoorganisationen (who) det” otvivelaktigt skadligt “. Lyfta fram riskerna för irritation i luftvägarna, halsen och ögonen, eller risken för kardiovaskulära effekter. Och även argumentera för att det “inte bör främjas som ett tillbakadragande stöd”.

En trenchant position som hade höjt en nästan allmän ramaskri.I januari gick who ett steg längre och sade att “det råder ingen tvekan om att e-cigaretter är hälsofarliga”. Och studier om den potentiella skadligheten av vaping har multiplicerat. Flera tyder på att användningen av e-cigaretter inte är utan risk. Forskare vid Duke University (USA) hävdar även idag att höga nivåer av giftiga föreningar bildas när e-cigaretttillverkare blandar smaker och lösningsmedel och när E-vätskor lagras.

För att komma till dessa slutsatser dessa e-cigg köpte vi från Vape.se analyserade de cellerna som leder bronkierna. Först när de utsätts för smakämnen som vanillin, bensaldehyd (bär, frukter) eller kanelaldehyd (kanel). Sedan, när de utsätts för föreningar som bildas efter blandning med lösningsmedel som propylenglykol (PG) eller vegetabiliskt glycerin (VG). Som ett resultat är de nya föreningarna mer giftiga än moderföreningarna, och bensaldehyd och kanelaldehydprodukter är ännu mer giftiga än vanillinföreningar.

Forskare visar att dessa nya föreningar är ansvariga för inflammatoriska svar som kan leda till ökad hjärtfrekvens och blodtryck, men också hosta och andningssvårigheter. De visar även att låga koncentrationer av dessa produkter kan räcka för att orsaka lungcellernas död genom att skada deras metabolism.

Dessa resultat tyder på att e-cigaretter som Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec släpper ut instabila kemiska blandningar som innehåller en mängd olika kemikalier med oväntade toxikologiska egenskaper. Forskarna efterlyser därför lanseringen av vetenskapliga studier som skulle göra det möjligt att verkligen bedöma deras toxicitetsnivåer.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.