Introducerar fullt fiberbredband från Telia – nu med gigabit!

Om det inte redan finns tillgängligt i ditt område fortsätter ADSL sin utrullning till hem och företag över hela landet, nu med gigabit-hastigheter tillgängliga (beroende på tillgänglighet i ditt område).

Så, för att hedra vår snabbaste någonsin bredbandsanslutning, vi tänkte att vi skulle fylla dig på precis vad full fiber är, och hur det slår alla andra typer av bredbandsanslutning.

Hela vägen till ditt hem eller kontor

“Gammaldags” ADSL bredband bär din signal över koppartrådar – från utbyte till din lokala gatan skåp, och från skåpet till ditt hem eller kontor.

Anledningen till att koppar valdes är enkel-det är överföringsmediet som används för traditionella telefonlinjer. Så, din bredbandssignal färdas över samma ledningar som dina telefonsamtal.

Koppar är bekvämt (det är överallt), men det är inte det bästa mediet för att överföra bredband över. Där betydande avstånd är inblandade försämrar den signalen (varför äldre bredband är långsammare än modernare fiberalternativ). Det är också sårbart för störningar från externa signaler, vilket återigen kan orsaka problem när det gäller hastighet och tillförlitlighet.

Fiber till skåpet (FTTC) går något sätt att lösa dessa problem, med hjälp av en fiberanslutning för att bära din signal från utbytet till det lokala gatuskåpet. Men det sista avsnittet – från skåpet till ditt hem eller kontor-använder fortfarande koppartrådar. Så, ju större avstånd mellan dig och skåpet, desto större mängd koppar din bredbandssignal måste resa över.

Full fiber, eller FTTP (fiber till lokalerna) är annorlunda. Det är en fiberoptisk anslutning hela vägen till ditt hem eller kontor. När fiber är involverad hela vägen, är du garanterad en mer stabil, hög prestanda och snabbare anslutning.

Framtidssäker

De hastigheter som hittills finns tillgängliga för fullt fiberbredband, samtidigt som de är imponerande, har inte ens börjat visa upp sin potential.

Men nu har vi lanserat gigabit-anslutning-med nedladdningshastigheter på upp till 900Mbps!

Och med motsvarande uppladdningshastigheter på mer än 100Mbps, oavsett om du strömmar 4K-filmer, säkerhetskopierar stora filer eller videokonferenser i HD, kommer en gigabit full fiber-anslutning inte ens att bryta en svett.

Även om du inte behöver dessa extrema hastigheter idag, med full fiber är det lätt att välja den hastighet du behöver nu med en enkel uppgraderingsväg tillgänglig när du vill ha mer.

Gör mer

När vi använder våra anslutningar mer och mer kommer de massivt snabbare hastigheter som full fibre erbjuder att hålla oss smidigt anslutna i många år framöver.

Och dessutom, med en full fiberanslutning behöver du inte ens en telefonlinje. Det betyder ingen linjeuthyrning och eftersom gamla analoga linjer ersätts av digitala anslutningar, kommer du att vara ett steg framåt för framtiden för din kommunikation.

Från molntjänster till spel, fullt anslutna hem, kontor och mer, göra mer – snabbare, smidigare, bättre, med full fiber från Zen.