Hur tjäna pengar lätt i dessa kristider?

För närvarande är många belgiska arbetstagare tillfälligt arbetslösa, medan andra har varit tvungna att sluta arbeta. Inte alltid lätt att stödja sig under sådana förhållanden. Här är 7 tips för att tjäna extra pengar i dessa kristider.

  1. Läs om statligt stöd

Som en påminnelse, sedan slutet av mars, har regeringen fattat flera beslut om Belgiska arbetstagare gjort arbetslösa på grund av Coronavirus. De tillfälligt arbetslösa tjänar 70% av sin senaste bruttolön. Till detta belopp läggs en exceptionell premie på 5,63 € netto per dag av arbetslöshet, eller ca € 150 per månad (beroende på antalet dagar i månaden).

Om du fortfarande inte har gjort din begäran, nu är det dags att göra det…

  1. Gör sorteringen i ditt hem

Vem säger tillfällig arbetslöshet säger mer tid hemma. Du börjar på djupet veta de minsta hörnen av ditt mysiga bo. Kanske märkte du även några objekt som du aldrig använder igen. Det är dags att sälja dem. https://www.tjanapengar.net, MarketPlace, Vinted, online försäljning webbplatser saknas inte och vissa fortsätter att leverera under denna period. Ta reda på !

  1. Bli konstnär

Under förlossning (och arbetslöshet) upptäckte många människor nya aktiviteter eller tog tillfället i akt att omskola sina glömda hobbyer. Om du har den konstnärliga fibern kan du göra din passion till en betald aktivitet. Gör dina egna målningar, smycken, återvunna föremål, anpassade T-shirts, blommiga montage och sälja dem till din följe eller på internet.

Tips: innan du laddar upp dina mästerverk, ta en titt på erbjudandet om redan befintliga produkter. Vissa saker säljer inte riktigt medan andra gör konsumenterna glada. Kom också ihåg att uppskatta ditt pris.

  1. Delta i undersökningar

Om du inte är den typ som vill spendera mycket tid på en aktivitet, kan du falla tillbaka på betalda online-undersökningar. Du kan svara på dessa frågeformulär medan du slappar framför Netflix, noll engagemang ! Låg ansträngning för en intressant inkomst.

Till exempel, din åsikt Belgien, en marknadsundersökning webbplats, erbjuder lukrativa undersökningar. Det är möjligt att tjäna upp till 5 euro per online-undersökning (eller snarare dess motsvarighet i poäng). Varje undersökning betalas i form av kumulativa poäng som ska bytas ut mot Decathlon presentkort, bol.com användare kan också begära en betalning när de har samlat motsvarande 10 euro i poäng.

  1. Hyr din parkeringsplats

Om du bor i huvudstaden eller i utkanten, där trafiken är vanlig, kan du tjäna pengar genom att hyra din parkeringsplats. De som fortfarande arbetar skulle vara glada att parkera precis framför ditt hus / garage.

För att göra detta, gå till Pasha-applikationen som centraliserar efterfrågan och erbjuder förare att dra nytta av fria utrymmen framför garageportarna i Bryssel. I samma perspektiv kan du hyra din bil, om du nästan inte längre använder den.

  1. Bli en leverans man

Som vi vet är leveranssektorn blomstrande just nu. Företag behöver Leveransförare. Detta är dock ett av de riskfyllda sätten att tjäna pengar : du riskerar att bli förorenad. Om du överväger det här alternativet, ta minst risk genom att kontrollera ditt hälsotillstånd och tänka på dem omkring dig.

  1. Publicera en bok om Kindle

I 2019 betalade Amazon mer än $ 300 miljoner till självutgivna författare på sin Kindle-plattform. Även om denna marknad är mycket konkurrenskraftig, har det varit otroligt lukrativt för dem som har lyckats få en läsare. Finansiella hinder för inträde är låga och du kan bestämma priset på dina böcker.

Om skrivande frestar dig men du inte har en riktig penna ännu, det finns många online träningar att lära sig att skriva fiktion.